Вечори французького кіно

19.01.2016

Вечори французького кіно
З 28 січня
Кінотеатр "Київ" / вул. Велика Васильківська, 19
 
Новий фестиваль "Вечори французького кіно", залишаючись у центрі сучасного французького кінематографу, знову представляє різнопланову та насичену програму.  
Фільми на всі смаки: Золота Пальмова гілка 2015 року – останній фільм Жака Одіяра, знахідки Патріса Леконта з Крістіаном Клавьє у комедії «Година спокою», дебют Луї Гарреля в якості режисера повнометражної стрічки «Двоє друзів» і талановита гра Венсана Касселя у «Моєму королі» режисера Майвен, не забуваючи фільм-відкриття «Мерленд», який обіцяє бути емоційно насиченим. 
Вечори французького кіно пропонують подивитись найкращі з найновіших стрічок французького кінематографу на допрем'єрних показах у кінотеатрах України. 
 
У програмі:
«Мій король», драма, реж. Майвен. В ролях: Венсан Кассель, Емманюель Берко, Луї Гаррель;
«Діпан», драма, реж. Жак Одіар. В ролях: Антонітасан Жезютасан, Калієсварі Срінівасан, Клодін Віназітамбі; 
«Друзі», комедія, реж. Луї Гаррель. В ролях: Голшіфтен Фараані, Венсан Макень, Луї Гаррель;
«Меріленд», драма, реж. Аліс Винокур. В ролях: Матіас Шонартс, Дайан Крюгер, Поль Амі;
«Ані хвилини спокою», комедія, реж. Патріс Леконт. В ролях: Крістіан Клавьє, Кароль Буке, Валері Бонетон.
 
Чекаємо нашого глядача на Вечорах французького кіно у Києві, а також у регіонах: у Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Львові, Вінниці, Чернівцях, Маріуполі, Запоріжжі та Житомирі. 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema