Відкриття конкурсу проєктів в рамках Програми сприяння видавничій справі

06.11.2023

Відкриття конкурсу проєктів в рамках Програми сприяння видавничій справі Посольство Франції та Французький інститут в Україні надають підтримку українським видавництвам для перекладу та публікації творів сучасних французьких авторів в рамках своєї Програми сприяння видавничій справі «Сковорода».

Наразі Програма «Сковорода» працює виключно в режимі «допомога в оплаті авторських прав», що полягає у повному або частковому фінансуванні Французьким інститутом у Парижі (ФІП) придбання ліцензії на переклад, згідно угоди між французьким видавництвом-правовласником та українським видавництвом. Відповідне рішення ухвалюється комісією Французького інституту в Парижі за результатами розгляду проєктів, попередньо відібраних Посольством Франції та Французьким інститутом в Україні.

Комісія ФІП збирається двічі на рік. Найближче засідання відбудеться у березні 2024 року.

Запрошуємо українських видавців подавати свої проєкти до Французького інституту в Україні до 29 грудня 2023 року включно.

Подання має складатися з таких документів:

• стислий опис видавництва з посиланням на каталог публікацій та перелік творів, виданих, зокрема, за підтримки програми “Сковорода” (якщо такі є);

• стислий опис твору з обґрунтуванням важливості його публікації українською мовою (надати комісії для ознайомлення електронний чи паперовий примірник книги);

• детальний кошторис видання;

• план комунікації до та після виходу книги в українському перекладі, промоційні заходи, які видавець планує здійснити;

• копія або проєкт угоди щодо поступки авторських прав з зазначенням вартості ліцензії;

• резюме перекладач(ів)а.

Видавець може подати одночасно декілька проєктів. У цьому випадку він має розташувати їх у порядку пріоритетності.

Контакт:

Олена Саїна
helena.saina@ifu.kiev.ua

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema