Novembre Numérique 2023

08.11.2023

Французький Інститут в Україні організовує 4-й фестиваль NOVEMBRE NUMÉRIQUE!

Починаючи з 2017 року, ця подія відбувається в установах французької культурної мережі у всьому світі, демонструючи французьку цифрову творчість у її різноманітних формах: віртуальна реальність, відеоігри, діджитал-арт, інтерактивний театр та музика, цифрові освітні проєкти, підприємництво тощо.

У складному та непередбачуваному контексті війни ми вирішили цьогоріч оновити формат заходу, зробивши його «мандрівним», тобто, таким, що сам іде назустріч юним українцям, які вивчають французьку мову! Таким чином ми відвідаємо Французький ліцей ім. Анни Київської, Міжнародну французьку школу та НВК "Спеціалізована школа - ліцей" 20 м. Києва.

За підтримки педагогічних колективів цих закладів ФІУ вирушає у подорож, щоб у найкомфортніших умовах познайомити учнів з 7-ма освітніми та розважальними діджитал-творами з добірок «Unlock» та «Sélection VR», підготовлених Французьким інститутом у Парижі:

  • інноваційна книга – «Метод Кюрі» та «Ава та Птах з інструментами»
  • доповнена реальність – « Пташки!» та «Маленька танцівниця»
  • відеогра – «Unmaze» та «Play a Kandinsky»
  • віртуальна реальність – «Острів мертвих» 

Ми надамо відвідувачам мобільні пристрої (смартфони, планшети та окуляри VR) і запропонуємо інформаційні матеріали, які дозволять якнайкраще оцінити ці незвичні та інноваційні твори!

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema