Чи сумісні історія та музей? Європейський досвід

06.10.2017

Чи сумісні історія та музей? Європейський досвід

Дні студій та дискусій у Харкові

 
Вісім експертів з європейських країн, а також українські експерти, що побували в музеях Австрії, Великобританії, Грецї, Італії, Німеччини, Польщі, Франції та Чехії поділяться досвідом представлення історії в музейному просторі.
 
Зустрічі проходять в рамках проекту «Музеологічні зустрічі. Формування концепції історичного музею», організованого Кластером EUNIC Україна, до якого входять культурні центри Австрії, Великобританії, Греції, Італії, Німеччини, Польщі, Франції, Чехії за підтримки EUNIC Cluster fund
 
Цей проект розділений на два етапи :
1 - 16 українських експертів, які відгукнулися на проект і були обрані за допомогою спеціального комітету, їдуть парами до Німеччини, Австрії, Франції, Великобританії, Греції, Італії, Польщі, Чехії з травня по вересень 2017 року, щоб познайомитися з історичними музеями.
2 - Ці ж самі експерти їдуть до Харкова для участі в семінарі 17 і 18 жовтня 2017 року, де вони зустрінуть вісім європейських фахівців з вищеназваних країн для порівняння свого музейного досвіду. 
 
Якщо ви хочете долучитися до цих Днів судій та дискусій, реєструйтесь за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1ymQAkbwVgWyTJ-MmYDsn0_Yb5_8Ks1Ho_iIhKcpRLpE/prefill
 
17 та 18 жовтня 
Харків, Конференц-центр ILF-Communication 
(вул. Скрипника, 14А)
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema