КІНОКЛУБ Французького інституту представляє КІНО МОЛОДИХ ТАЛАНТІВ

19.05.2013

Щопонеділка о 19.00

Будинок кіно

вул. Саксаганського, 6

13 травня о 19.00

Красиві хлопці

реж. Ріад Саттуф

У ролях: Вінсент Лакосте, Антоні Соніго

Комедія, Франція, 2009, 90’

Ерве – звичайний чотирнадцятирічний підліток, сповнений амбіцій. Нічим особливо не відрізняючись від інших, цей хитрун живе зі своєю мамою. Він те і робить, що думає про дівчаток. Однак, у цьому він повний невдаха! Якось, Ерве усвідомлює (не зовсім второпавши як), що у нього закохується Аврора – найкрасивіша дівчинка в класі...

20 травня о 19.00

Короткометражні мультфільми

Реж. Поль Грімо, Рене Лалу & Роланд Топор, Петр Камлер, Жан-Франсуа Лагіоні, Мішель Осело, Жак-Ремі Жірер.

Анімація, Франція, 1944-1980, 61’

Великі звершення та невеличкі історії зображені у семи короткометражках. Подорож у часі через ці поетичні казки дає змогу познайомитись із роботами великих режисерів минулого, які працювали у жанрі короткого та довгого метра.

27 травня о 19.00

На пляжі

реж. Лейла Кілані

У ролях: Суфія Іссамі, Мунья Бахмад

Драма, Франція-Марокко, 2012, 106’

Сучасний Тангер. Чотири двадцятирічні дівчини вдень працюють, щоб прохарчуватися, тоді як вночі – розважаються. Сфери їхньої діяльності різні: текстиль та криветки. «Розваги», - ось, чим вони живуть!. «Без цього ніяк», - говорять вони.


 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema