Лекція соціолога Жеремі Готьє "Етнографія методів втручання поліції в зонах підвищеної уваги у Франції"

11.12.2015

Етнографія методів втручання поліції в зонах підвищеної уваги (чутливі райони) у Франції, лекція Жеремі Готьє
 
Четвер 17 грудня о  19:00
Центр візуальної культури
вул. Глибочицька, 44, 2 поверх
 
Французький інститут в Україні та Центр візуальної культури цією лекцією продовжують цикл «Міграції, ідентичності, території», задуманий у співпраці з Центром франко-російських студій (CEFR).
 
Лекція Жеремі Готьє побудована на основі довготривалого етнографічного опитування дійових осіб громадського порядку (поліція, мерія, органи правосуддя) одного великого французького міста. Вона пропонує новий погляд на питання співвідношення між діяльністю поліції та політичною владою. На прикладі так званої Реформи пріоритетних зон безпеки, що реалізується у Франції з 2012 року, суть якої полягає в територіалізації діяльності поліції шляхом зосередження поліцейських сил на територіях, що вважаються чутливими, доповідач представить стратегії, які обираються керівниками поліції відповідно до вимог центральної влади. Він також проаналізує розподіл влади між різними інституціями, залученими до реалізації місцевої безпекової політики, а також вплив реформ такого типу на стосунки між поліцією та мешканцями цих чутливих районів.
Жеремі Готьє є соціологом, працює в Інституті міждисциплінарних досліджень соціальних проблем (IRIS-EHESS) у Парижі та у Франко-німецькому центрі соціальних досліджень ім. Марка Блока у Берліні. Його дослідження в основному зосереджувалися на питаннях, пов’язаних з діяльністю поліції у Франції та Німеччині: стосунки між поліцією та меншинами, прояви дискримінації та расизму з боку поліції, гендерні виміри в роботі поліції, реформи суспільної безпеки, а також співвідношення права та дій поліції. Останнім часом Жеремі Готьє працював над вивченням методів реалізації державної політики на місцевому рівні у Франції та у Німеччині.
 
Вхід вільний
З послідовним перекладом українською

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema