ГОГОЛЬФЕСТ 2014: французькі проекти

12.09.2014

Французький інститут в Україні приєднується до програми фестивалю Гогольфест, створеного та очолюваного Владом Троїцьким, який запланований цьогоріч з 13 до 22 вересня на експераминтально-механічному заводі «ЕМЗ» на ст.м.Видубичі.

12 та 13 вересня о 21 :00

Корпус Г-1

Вартість : 100 грн / Квитки тут 

МУЗИЧНО-ТЕАТРАЛЬНИЙ ПЕРФОРМАНС 

«Оркестроніка. RESIST(R)ANCE» 

Сценографія: Влад Троїцький / Музика: Патрік Фраде
За участі Dakh Daughters та музикантів академії ім.Глієра
 
«Творити – означає чинити опір, чинити опір – означає творити» Що означає чинити опір? Orkestronika закликає до опору через «Створене разом» Навіяна, збірки «Аркуші Гіпноса» Рене Шара та «Останнього героя» Герасима Луки. Цей перформанс звертається до поняття «Опір», але також і до таких понять, як «Транс» і «Трансцендентність». Вона живиться різноманітними музичними чинниками: електронікою, акустикою, імпровізацією, нотами, звуком і візуальним супроводом, запрограмованими або трансформованими в реальному часі,  звуковим і світловим дизайном, співом, текстом, а також новими підходами до ритму й форми, спираючись на поєднання технологічних інструментів з традиційними. Випромінювана енергія й талант слугують принадами, що сприяють здійсненню цієї незвичайної звукової й візуальної подорожі та її перетворенню в інтенсивне відчуття спільності, відкриття нового і «стійкого трансу в танці» (transe(en)danse résistante).
 
 
 
 
 

19 вересня о 18:30

Музична fresh сцена

Вартість: 80|100 грн / Квитки тут

МУЗИЧНИЙ СЕТ від SCARLATTI GOES ELECTRO

Дует Scarlatti Goes Electro - це французи Antoine Souchav’ та Michel Bananes Jr, котрим, як нікому, вдається класти барокові сонати на музику електро. Контрабас виграє нестримними штрихами, які зливаються у вільну ритмічну мелодію, - завжди танцювальну, швидку та запальну, де гра на музичних інструментах складає основу композиції, де з’являються нові інтерпретації музики Скарлатті, створюються музичні архітектурні образи, жваві мотиви, в яких і полягає родзинка цього дуету, які змушують публіку витанцьовувати на концертах.
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema