Концерт ДАМ’ЄНА ЛАНСЕЛЯ (Франція)

30.11.2017

Відкриття Міжнародного фестивалю гітарної музики «Київ-2017»
LE ROMANTIQUE. П’ять сторіч романтичної музики для восьмиструнної гітари
Концерт ДАМ’ЄНА ЛАНСЕЛЯ (Франція)

8 грудня, 19.00 – Національна філармонія України

Програма:

Дж.Доуленд – Завжди Доуленд, завжди у скорботі – Ілюзія

Й.С.Бах – Прелюдія, фуга і алегро, BWV 998

Дж.Регонді – Мрія, тв.19
Й.К.Мертц - LE ROMANTIQUE

М.Дельпріора – Аркуші з альбому

Е.Гранадос – Поетичні вальси (Інтродукція і вісім вальсів)

ДАМ’ЄН ЛАНСЕЛЬ (Франція)

Дам’єн Лансель почав займатися гітарою у віці дванадцяти років, а два роки по тому - в Версальській консерваторії. У 2003 році він отримав диплом з музичного навчання з відзнакою, а потім приз за кваліфікацію, перш ніж навчатися у французького віртуоза Жюдікаеля Перруа. У 2006 році він виїжджає до Австрії, щоб навчатися у Бріжіт Зачек у Віденському університеті музики, де отримав ступінь магістра мистецтв.


Він є переможцем більш, ніж десяти міжнародних конкурсів, серед яких:
Міжнародний гітарний конкурс Гайнсберга: 1місце
Токійський міжнародний конкурс гітар: 2місце
Віденський гітарний форум: 2 місце
Гітарний фонд Американського конкурсу артистів: 3 місце

Він грає на 8-струнній гітарі, яка дозволяє йому не тільки інтерпретувати оригінальні версії романтичних, барочних та ренесансних творів, але й розширити репертуар свого інструменту, співпрацюючи з сучасними композиторами. У березні 2015 року він вперше виконав композицію Аркуші з альбому, оригінальний твір для 8-струнної гітари, написаний для Дам’єна Ланселя американським композитором Марком Дельпріора.

Купити квитки онлайн

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema