Кіноклуб у вересні: ПОЧАТОК СЕЗОНУ!

04.09.2015

Кінотеатр «Київ» / вул. Червоноармійська, 19
 
Від дитячого садка до старшої школи, знову відчуйте себе за шкільною партою, дивлячись добірку з трьох фільмів, що занурять вас у світ уроків, перерв, шкільних коридорів та класів. Педагогічні хвилинки, неочікувані контрольні, сердешні хвилювання... Вересень розпочнеться новими шкільними пригодами!
 
Понеділок 7 вересня о 19:00 
«ТІЛЬКИ ЛЮБОВ?»
Реж. Лола Дуайон
Комедія / Франція/ 2006 / 90’
У ролях: Люсі Деклозо, Кріста Тере, Гаель Таварес
 
15-річна Елоді разом зі своєю подружкою-готом того ж віку вирішують вперше переспати з хлопчиками і зробити це якомога швидше. До канікул залишається всього тиждень. Однак реальність не зовсім відповідає їх очікуванням і фантазіям. Елоді з подивом виявляє, як тонка грань між дружбою і любов'ю, між любов'ю і бажанням. Їх так легко переплутати, особливо коли тобі всього 15.
 
 
 
Понеділок 14 вересня о 19:00
«МИ, ПРИНЦЕСИ КЛЕВСЬКІ»
Реж. Режі Соде
Документальний / Франція / 2011 / 70’
 
Розповідь подій 1558 року, коли при дворі короля Генріха ІІ, мадемуазель Де Шартр, яка стала після весілля принцесою Клевською, зустрічає герцога Немурського. Молоді люди опиняються в неймовірній історії кохання. В наш час, у ліцеї ім. Дідро, що в Марселі, ця історія набуває нових смислів: в 17 років ліцеїсти переживають оповідь про принцесу Клевську через призму своїх почуттів.
 
 
 
Понеділок 21 вересня о 19:00
«БУТИ ТА МАТИ»
Реж. Ніколя Філібер
Документальний / Франція / 2002 / 100’
 
В деяких районах Франції ще існують школи з так званим "єдиним класом", в якому один вчитель або вчителька навчають всіх сільських дітей від дитячого садка і до закінчення початкової школи. Зосереджуючись на собі та пізнаючи світ, ці вигадливі дітлахи проживають кожен день разом у радощах або незгодах. Ніколя Філібер вирушив до регіону Овернь на зустріч з таким незвичайноим класом.
 
 
 
Вхід: 30 грн
Показ мовою оригіналу з українськими або російськими субтитрами
 
 
 
 

 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema