Кіноклуб у березні: цикл фільмів "Найкращий друг людини"

04.03.2015

Щопонеділка  / Кінотеатр «Київ» / Зал «Сінематека» / вул. Червоноармійська, 19
 
У березні, на самому початку весни, Французький інститут пропонує добірку з трьох фільмів, присвячених найвідданішим друзям людини. 
 
Вхід: 25 грн / Показ мовою оригіналу з українськими або російськими субтитрами
 

2 березня о 19:00

Белль і Себастьян

Реж. Ніколя Ваньє
У ролях: Фелікс Босюе, Чекі Каріо, Марго Шательє
Пригодницький фільм / Франція / 2013 / 104’
 
У маленькому альпійському засніженому селищі в 1943 році, в часи Другої cвітової війни, Себастьян, одинокий сирота зустрічає й приручає бродячу собаку, яку місцеві жителі підозрюють в убивстві їхніх баранів. Він називає її Красунею, тоді як місцеві намагаються усіма способами її позбутись.
 

9 березня о 19:00

Жаплу
 
Реж. Крістіан Дюге
У ролях: Ґійом Кане, Маріна Хендс, Даніель Отей
Драма / Франція / 2013 / 135’
 
На початку 80-их років, П’єр Дюран залишає перспективну кар’єру адвоката і, незважаючи на труднощі, повністю присвячує себе кінному спорту. Ніхто не вірить, що він здатен досягти значних успіхів, оскільки його кінь Жаплу низького зросту й має непередбачуваний характер. Єдиний, хто в нього вірить це його батько й вірить настільки, що син зі своїм конем досягають успіху і приєднується до світу кінного спорту. 
 

23 березня о 19:00

Кіт рабина
 
Реж. Жоан Сфар і Антуан Дельво
За участю Франсуа Мореля, Моріс Бенишу, Хафсія Херці
Анімаційний фільм/ Франція / 2011 / 100’
 
Алжир, 1920 рік. Рабин Сфар живе разом зі свою донькою, балакучим папугою і безшкетником котом, який з'їдає папугу й починає нести несінітницю. Рабин хоче його позбутись. але кіт, шалено любить свою хазяйку і готовий на все, аби залишитись з нею...
 
 
 
 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema