Кіноклуб у лютому-березні 2016 року

01.02.2016

Французький інститут представляє кіноклуб "Нове покоління"
 
Щопонеділка о 19.00 год
Кінотеатр Київ / вул. Велика Васильківська, 19
 
Вхід : 35  ГРН
Фільми мовою оригіналу з українськими або російськими субтитрами
 
 
Крізь чотири фільми, чотири моменти життєвої сили та таланту від нової хвилі французького кіно!
На початку 2016 року пропонуємо познайомитись з талановитими представниками нового покоління французьких режисерів через добірку з чотирьох цікавих повнометражних стрічок, сповнених різноманітними емоціями!
 
 
 
08/02
Все пробачено
Реж. Міа Хансен-Льов
Драма / Франція / 2007 / 105’
З українськими субтитрами
Протягом чотирьох періодів життя, від віденських садів до невеличкого містечка в Коррез, проходить об’єднання та розлучення пари, зруйнованої наркотиками, і потім зустріч дитини з досі невидимим батьком... Перший скромний і приголомлшивий фільм, що отримав премію Луї Деллюк у 2007 році.
 
 
 
 
 
22/02
Донома
Реж. Джин Каренар
Фантастика / Франція / 2011 / 135’
З українськими субтитрами
Вчителька і учень симпатизують один одному, розчарована в коханні молода дівчина починає зустрічатися з першим зустрічним, агностик зустрічає дуже віруючого маргінала... Всі ці історії перетинаються без впливу одна на одну і знаходять певний символізм у сході сонця, що дає назву фільму: Донома означає, що день вже тут.
 
 
 
 
14/03
Дівчача банда
Реж. Селін Сіама
Драма / Франція / 2014 / 112’
З українськими субтитрами
Марієм сприімає своє життя у 16 років, як низку заборон. Цензура району, закони хлопців, безвихідна ситуація у школі. Але зустріч з трьома бешкетними дівчатами змінює все. Вони танцюють, б’ються, голосно розмовляють та сміються з усього. Марієм стає Вік, входить до дівчачої банди і починає жити спражнім молодим життям.
 
 
 
 
28/03
Битва Сольферіно
Реж. Жюстін Тріє
Драма / Франція / 2013 / 94’
З російськими субтитрами
6 травня 2012 року – другий тур президентських виборів.  Це день, коли Летіція, тележурналіст, має висвітлити подію у серці натовпу, на вулиці Сольферіно. Також це день, коли до неї завітав її колишній, впевнений у своєму праві на візит до своїх двох доньок. Битва почалася!
 
 
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema