Концерт гурту Rapsodie

04.04.2016

Концерт гурту Rapsodie
 
12 квітня о 20.00
Мала опера / вул. Дегтярівська, 5
 
 
Після яскравого концерту у Львові в рамках «Французької весни 2015», «Rapsodie» вирушає у велике турне по Україні у 2016 році.
Свою назву гурт Rapsodie обрав не випадково. Рапсодія (Rhapsodie) в класичній музиці – це композиція у вільному стилі. Але, якщо взяти слово без літери «h», то «Rapsodie», це також і  особливо, суміш протилежностей: не тільки реп, не тільки класика, не тільки фанк або блюз. Воднчас все це поєднується в збалансовані водночас гармонійні композиції.
Музиканти гурту «Rapsodie» – піаніст, репер, ударник та басист – майстерно переступають через рамки та правила, у змісті та формі, вони пропронують музику на перетині репу і класики. Музика, яка користується все більшим успіхом, як у їхньому рідному місті Лілль, так і у Парижі (виступ перед концертом Наташи Сен-П’єр в Олімпії), Женеві на підмостках  «Чорного кота», у Зімбабве, у Палестині та у численних містах східної Європи... Виступи, а список міст і країн далеко не повний, проходять паралельно з майстер-класами у школах та лікарнях їхнього регіону, протягом яких вони діляться своїми музичними вміннями.
Приходьте послухати «Rapsodie» і ви будете здивовані якістю їхніх текстів та музичного виступу. Вони нагадують, що музика – універсальна і вища за відмінності.
 

Дякуємо всім, хто останнім часом цікавиться діяльностю Французького інституту в Україні. З моменту відновлення його роботи невеличкою командою, 1 вересня 2022 року, ФІУ адаптував свою діяльність до нових пріоритетів. Разом із Французьким ліцеєм ім. Анни Київської та мережею Альянс франсез в Україні він залишається на службі нашої дипломатії впливу у цій країні. Відтак, я запрошую Вас переглянути ці декілька сторінок, щоб ознайомитися з проектами, які було здійснено упродовж цього першого року війни, дізнатися про нашу діяльність, про те, хто є нашими партнерами, про наші досягнення, а також про труднощі, з якими ми стикаємося. Сьогодні ФІУ є єдиною іноземною культурною інституцією в Україні, яка приймає публіку. І це – ще один спосіб для нас підтримати цю країну в її протидії агресії.
Дякуємо за Ваш візит.

 

Олів’є ЖАКО
Радник з питань культури та співробітництва – Посольство Франції в Україні
Директор Французького інституту в Україні


ПОРТАЛ СЛУХАЧА КУРСІВ

ПОРТАЛ МЕДІАТЕКИ

mediatheque

КУЛЬТУРТЕКА

portail du cinema